IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
14:20 | 20 септември 2016
Обновен: 06:24 | 27 април 2024

Има идея и по спирките във Варна да пуснат безплатен Wi-Fi

Извънреден курс на автобус №60 осигурява достъп до Галата, Боровец и Ракитника

По материала работи: Борис Проданов
Има идея и по спирките във Варна да пуснат безплатен Wi-Fi

Освен в автобусите на “Градски транспорт” вече и по спирките (общо 600 на брой) във Варна има идея за безплатен Wi-Fi. Това може да направи телекомуникационна компания, която е подала писмо за намерения до местната власт. Достъпът ще се осъществи след 10-секунден задължителен преглед на реклами и съобщения след свързването с безжичната мрежа. Вносителите искат платформата да се внедри в автобусите, но там услугата е достъпна отдавна.

 

"Вече има свободна Wi-Fi мрежа в автобусите, която се ползва от пътниците. Не мисля, че идеята е добра. Ако искат да направят нещо, нека да пуснат безплатен интернет по спирките", коментира изп.-директор на "Градски транспорт“ Злати Златев.

 

Писмото беше препратено за писмено становище до общинския превозвач, решиха съветниците от постоянната комисия “Транспорт”.


По решение на Общинския съвет на Варна “Градски транспорт” има допълнителен курс на автобусна линия №60. В 22 ч. от жп гара рейсът ще преминава по маршрута през “Галата” – Боровец – Ракитника – “Галата” и отново към жп гара. Това сочи справка на сайта на превозвача и чрез нея беше удовлетворена подписка на граждани и туристи от тези райони, подадена до кмета на район “Аспарухово” Калина Белмезова. Решението на ОбС – Варна, е курсът да се поддържа до 1 октомври т.г., т.е. до края на летния сезон.

 

 

 

Коментари

Новини Варна