Падат цените на зеленчуците

Пилешкото месо поскъпва

Падат цените на зеленчуците

Зеленчуците поевтиняват в последната седмица на октомври, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Цената на оранжерийните домати се понижава с 1,2% и на едро те се продават по 1,60 лв./кг. Намаление има и при картофите – с 5,4 на сто до 0,54 лв./кг на едро.

 

Червените чушки поевтиняват с 1,9% до 1,03 лв./кг, а зелените – с 3,2 процента до 0,90 лв./кг. Покачва се цената на българските оранжерийни краставици с 3,7 на сто до 1,40 лв./кг.

 

Цената на морковите се вдига с 11,9 на сто до 0,75 лв./кг. Зелето се търгува по 0,65 лв./кг.

 

Ябълките се продават по 1 лв./кг, цената на лимоните се понижава с 2,1 на сто до 1,86 лв./кг. Гроздето поскъпва с 1,3 процента до 1,55 лева средна цена.

 

Олиото обаче поевтинява с 1% и се търгува по 2,06 лева за литър. Цената на каймата се задържа на 4,74 лева за килограм. Пилешкото замразено месо поскъпва с 1,3 на сто и се търгува по 3,82 лева за килограм на едро.

trud.bg

 

Четете още Как новите цени на плодовете ще се отразят върху схемите за училищен плод

Коментари

Икономика
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата