IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
18:30 | 27 ноември 2016
Обновен: 20:25 | 22 април 2024

Приключи тематичната проверка за сметопочистването във Варненско

Няма констатирани нарушения, отчетоха от РЗИ

По материала работи: Ставри Таргов
Приключи тематичната проверка за сметопочистването във Варненско


Приключи тематичната проверка за чистотата на населените места, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. Акцията бе в периода юли – октомври 2016 г.  Извършени са общо 26 проверки на сметосъбирането и сметоизвозването във Варна, областта и курортните комплекси.

 

Изводите са, че тези дейности, както и ДДД-обработката на зелените площи, се извършват съгласно сключени договори от общинските администрации с различни фирми. В договорите има фиксирани периоди на сметосъбиране и сметопочистване.
Местата за поставяне на контейнери/бобъри се определят от еколозите на съответните общини и райони.

 

Във Варна и курортните комплекси сметосъбирането и сметоизвозването е всекидневно. В по-големите населени места на областта - два пъти седмично, а в по-малките населени места и селата - един път седмично. Периодът за извозване на отпадъците е един и същ за четирите сезона на годината.

 

Събраните битови и строителни отпадъци се извозват в регионалните депа на Провадия,  с. Въглен, община Аксаково и в завода за обработка на твърди отпадъци  в с. Езерово, община Белослав, съобщават още от РЗИ - Варна.

Ставри Таргов

Още по темата    “Биг Брадър” за сметопочистващите фирми във Варна

 

Коментари

Новини Варна