IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
17:55 | 30 ноември 2016
Обновен: 20:08 | 30 април 2024

Сключват нов договор за храненето в детските градини

Ще продължи да се осигурява безглутеново и безказеиново меню за малчугани със специални потребности

По материала работи: Слав Велев
Сключват нов договор за храненето в детските градини

Нов договор за осигуряване на храненето за децата от общинските детски градини ще бъде сключен от община Варна. Положителното си становище дадоха съветниците от ПК „Наука и образование“ и препратиха за разглеждане в ПК „Собственост и стопанство“ и във временната правна комисия към варненския общински съвет.


Сключването на нов договор се налага поради факта, че старият е със срок на действие до края на 2016 г., а новият трябва да влезе в сила от 1 януари 2017 г. 


Директорът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова подчерта, че новото споразумение за осигуряване на храненето в детските градини е съобразен с разпоредбите на Закона за училищно и предучилищно образование и Закона за обществените поръчки. „Според новия образователен закон и деца до три години могат да се приемат в детските градини. Тази промяна трябва да се предвиди и във връзка с храненето на децата, за да е съобразено то с изискванията на Министерството на здравеопазването, според които децата от 0 до 3 и от 3 до 7 години имат различни хранителни потребности. В тази връзка е една от основните промени в новия договор“ – поясни Лилия Христова. 


Тя увери, че в споразумението ще бъдат запазени всички позитивни договорености, които са постигнати до момента най-важната от които касае осигуряването на безглутеново и безказеиново меню за децата със специални хранителни потребности.  


Полина Петрова
 

 

Коментари

Новини Варна