IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
11:52 | 8 декември 2016
Обновен: 08:36 | 24 април 2024

На ски и СПА в Пампорово

Насладете се на перфектната почивка, като съчетаете зимните активности с пълното възстановяване и релакс

По материала работи: manager
На ски и СПА в Пампорово

Зимата вече чука на вратата и първите снежинки карат всички, които обичат планината и зимните спортове да започнат с планирането на отпуската. В Европа има редица планински курорти, превърнали се в световноизвестни дестинации за скиорите, а най-слънчевият от тях и най-добър за начинаещи скиори се намира тук в България. Това е Пампорово. И ако сте пропуснали тази туристическа дестинация, е време да обърнете специално внимание, защото Пампорово съчетава в себе си всичко, което се изисква за една зимна ваканция, независимо какви са целите и очакванията Ви.

 

 

Пампорово е най-подходящият зимен ски курорт за семейства с деца. Курортът предлага най-добрите писти за начинаещи скиори и сноубордисти, специална зона за обучение на деца и детска ски градина. Полегатите ски писти са с денивелация и степен на трудност, признати за  най-добрите за ски обучение в Европа.

 
От друга страна Пампорово предлага и отлични условия за напреднали любители на зимните спортове. Ски пистите в курорта са с различна степен на трудност; ски зоната е представена с всеки вид от европейската класификация за трудност.
 
 
В Пампорово освен зелени писти – подходящи за начинаещи скиори има и сини и червени писти и няколко черни – истинско предизвикателство за професионалистите. А любителите на нощното каране гарантирано ще изживеят едно вълнуващо и различно забавление.

 

Тук освен традиционните зимни спортове можете да опитате и съвсем нови преживявания, като например Free Ride - свободен стил каране на сноуборд и ски. Поради разнообразието на наклоните и подходящата гора, карането извън пистите тук съчетава удоволствието от фрирайда и чувството за безопасност, защото ландшафтът на курорта не позволява образуването на лавини, няма остри зъбери, а опасността от изгубване извън ски зоната е минимална.

 

В Пампорово ще може да подкарате дори и хъски впряг. Арктически впряг с хъски кучета по снежните писти е една от най-популярните атракции в курорта. Снежното пътешествие с шейната трае около 20 минути, като желаещите за тази атрактивна разходка са предимно деца, които се радват на изключително добре обучените кучета.

 

През последните няколко години в Пампорово започна да се развива и още един популярен в САЩ и Европа спорт - ски ду (Ski doo) или моторни шейни. Този спорт може да бъде практикуван по множеството полегати хълмове и поляни извън официалната ски зона. С моторните шейни може да се организира и разходка сред снежните склонове с приятели.

 

 

Само на 400 метра от ски пистите, в тих горист район Ви очаква и Хотел Мурсалица.

 

Нежен, топъл и уютен хотелът превръща топлината на прекрасните вечери пред запалената камина с чаша вино в ръка, след дългия и емоционален ден по пистите, в неповторимо изживяване.

 

 

В  Хотел Мурсалица след динамиката от деня, можете да се отпуснете в  релакс  зоната - закрит басейн, зона за топлинни процедури, включваща финландска суха сауна, арома сауна, парна баня, инфрачервена кабина и ледено ведро, индивидуална парна баня със затоплящо се легло за процедури, разнообразие от терапии и масажи. СПА центърът дава възможност да се насладите перфектната почивка, като съчетаете зимни активности и пълното възстановяване и релаксиране в хотела. А ако натоварването на снежните писти не ви е стигнало, можете да направите и една тренировка във фитнес залата.

 

 

Модерен дизайн, уютна атмосфера, българско гостоприемство и безупречно обслужване предразполагат и най-взискателните гости.

 

Стаите разполагат със самостоятелна баня и телевизор с плосък екран и сателитни канали, а в целия хотел е осигурен безплатен Wi-Fi.

 

 

В ресторанта на хотела, може да се насладете на богато меню с традиционни български ястия и специална винена селекция.

 

В градината на хотел Мурсалица на ваше разположения са съоръженията за барбекю, можете да се възползвате и от игрална зала или да вземете велосипед под наем.

 

  

Коментари

Новини Варна