IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
12:37 | 28 януари 2016
Обновен: 20:25 | 20 април 2024

До края на март се плащат таксите за водовземане и ползване на воден обект

Приключва срокът за подаване на декларациите за дължимите суми и ползваните водни обеми

По материала работи: Златина Добрева
До края на март се плащат таксите за водовземане и ползване на воден обект

31 март 2016 г. е крайният срок за плащане на таксите за водовземане и/или за ползване на воден обект за изминалата 2015 г. и за представяне от водоползвателите на доклади по чл.48, ал.1, т.12 на Закона за водите за изпълнението на условията в издадените им разрешителни.

 

Размерът на таксата се определя съгласно Тарифа за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване, информират от Басейнова дирекция.


Съгласно чл.194"б" от Закона за водите, титулярите на издадени разрешителни представят ежегодно до 31 януари в съответната басейнова дирекция декларации, в които се включва информация за дължимата такса и ползваните водни обеми. Декларациите се предоставят до края на януари. В тях се вписват данни, съгласно условията, заложени в съответното разрешително и размерите на съответните такси, посочени в цитираната тарифа.

 

Заплащането на таксите се извършва само по банков път по сметка на съответните Басейнови дирекции.


Документите могат да се изпращат на новия адрес на Басейнова дирекция във Варна – ул. „Панагюрище“17 и на електронната поща: bdvarna@bsbd.org.

Коментари

Новини Варна