IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избори'15
16:13 | 20 септември 2015
Обновен: 22:14 | 1 май 2024

1 млн. лв. може да се окажат недостатъчни за агитация за референдума

Причината е, че по закон няма срок, в който регистрираните за агитация партии да поискат от комисията т. нар. медийни пакети

По материала работи: Пламен Янков
1 млн. лв. може да се окажат недостатъчни за агитация за референдума

Ако бюджетът от 1 млн. лв. за агитация за референдума бъде надвишен, може да се наложи да бъдат отпуснати допълнителни средства. Ако допуснатите до процедурата партии, коалиции и инициативни комитети се възползват от пълния размер на държавната субсидия, 1 млн. лв. няма да бъдат достатъчни.


Общият размер възлиза на 1,32 млн. лв., коментира говорителката на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова. По думите й, комисията би могло да направи преразпределение на общия бюджет в последния момент.


Причината е, че по закон няма срок, в който регистрираните за агитация партии да поискат от комисията т. нар. медийни пакети. Засега в ЦИК не е постъпвало искане за медиен пакет. Всяко забавяне ще оскъпи допълнително вота на 25 октомври.


Около 60 млн. лв. е общият бюджет за гласуването през есента. Близо 22 млн. лв. от тях са предвидени за заплати и осигуровки на членовете на общинските и секционните избирателни комисии, посочва BTV, цитирана от ИА Крос.

 

Коментари

Новини Варна