IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избори'15
12:48 | 17 октомври 2015
Обновен: 02:17 | 28 април 2024

В изборния ден - алкохолът позволен в половин България

Ето къде веселбата продължава докато гласуваме:

По материала работи: Юлиян Атанасов
В изборния ден - алкохолът позволен в половин България

Редица градове в страната няма да забраняват продажбата и консумацията на алкохол в деня на предстоящия местен вот - 25 октомври.Жителите на София, Бургас, Кюстендил, Монтана, Чепеларе и други градове ще могат да си пийват по време на изборите за кметове и общински съветници и гласуването на референдума. Забрана за спиртни напитки няма да има и в деня за размисъл, пише в. "Труд".В Пловдив, Варна и Стара Загора обаче ще пазят поведение, след като кметовете, които се борят за втори мандат, забраниха алкохола.

 

В изборния ден забрана за алкохол в столицата все пак ще има, но само в училищата с изборни секции, както и в районите около тях.Кюстендил е пионер в отмяната на временния сух режим и тази година отново позволява на гражданите си да се веселят.В Дупница обаче ще стоят на сухо. Същото е положението и в Търговище, Разград и Лом. В Чепеларе също ще си пийват с мотива, че вече имат опит и на последните избори за Европейски парламент например не е имало никакви проблеми заради разрешения алкохол.

 

Алкохолната забрана в някои градове обърка плановете на много младоженци. В Шумен и Варна няма заявена нито една сватба в деня на изборите. Причината е, че трябва да се иска разрешение от общината, за да се сервират спиртни напитки на гостите.

 

Само три двойки от Пловдив са решили да се бракуват на 25 октомври. И трите сватби обаче са вечерни, защото пиенето на алкохол ще е забранено само до 20 ч.Само на погребения може да се пие безпроблемно и навсякъде, защото това е ритуално събитие, което не може да се предвиди и заяви в общината.

Коментари

Новини Варна