IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избори'15
08:10 | 25 октомври 2015
Обновен: 01:46 | 29 април 2024

Бюлетина за референдума: само при поискване

Правилата на ЦИК позволяват да не ви дадат бюлетини, ако не си поискате

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бюлетина за референдума: само при поискване

Членовете на комисията в 125 СОУ ще дават бюлетина за гласуване в референдума, само ако хората сами си поискат, научи Bulgaria ON AIR. Секретарят на избирателна секция Юлия Сейменова обеща да дава на всеки, "защото хората са достатъчно интелигентни да преценят".

 

"Честно да ви кажа аз бих дала на всеки един гражданин по едно листче за референдум и всеки сам да преценява. Мисля, че хората са достатъчно интелигентни, за да преценят дали трябва, мое мнение е че трябва", каза Юлия Сеименова – секретар на избирателна секция.Централната избирателна комисия посочва в съобщение от 22 октомври 2015, че избирателят ще получи всички бюлетини "ако се регистрира":

 

Членовете на секционните комисии очакват удължаване на изборния ден заради многобройните бюлетини и вота две в едно. Полицията ще охранява секциите цяла нощ до отварянето им в 06:00 на 25 октомври 2015.

Коментари

Новини Варна