IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избори'15
13:00 | 25 октомври 2015
Обновен: 08:26 | 3 май 2024

Подаръци в Бургаско: Печка на дърва срещу вот

А бюлетините се раздавали от някакъв чичо...

По материала работи: Юлиян Атанасов
Подаръци в Бургаско: Печка на дърва срещу вот

Предизборен подарък - печка на дърва. Това е екзотичната новост в купуването на гласове в Бургаския район. Прокуратурата проверява кандидат за общински съветник, раздал няколко отоплителни тела на роми в село Извор. Това обаче няма да му попречи да участва в изборите, пише Нова телевизия.

 

"Ако идваше при мен, и аз щях да се съглася. Те дават, не ги крадем", казва Гергана, която живее в селото, но е закъсняла за неочакваното благоденствие. Хора, представили се за пастори, направили подаръци на пет семейства. Някои отричат да е имало политическа агитация. Но всичко сочи, че подаръкът не е бил само печка, но и бюлетина.

 

"Онази вечер, като питах едно хлапе тук, то обясни, че бюлетините са при някакъв чичо. Тя работата е ясна, ще ги пуснат директно, те са неграмотни”, категоричен е Таню. Нещо което не се отрича от самите роми. А в Избирателната комисия в селото, бюлетините идват едва в събота. И така, печките вече бумтят, хората са доволни. Казват, че няма да гласуват за когото са им казали, а полицията разследва.

Коментари

Новини Варна