IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
14:02 | 1 ноември 2014
Обновен: 04:19 | 12 април 2024

Служебният премиер: Трябва да имаме кабинет на всяка цена

Близнашки прогнозира тежки първи месеци за следващия кабинет, който трябва да предприеме неотложни мерки

По материала работи: Златина Добрева
Служебният премиер: Трябва да имаме кабинет на всяка цена

Правителство трябва да има на всяка цена, каза премиерът проф. Георги Близнашки пред журналисти в Котел по повод възможностите за скорошно сформиране на редовен кабинет.
"Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство", заяви министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.
Близнашки прогнозира тежки първи месеци за следващия кабинет, който трябва да предприеме неотложни и "не особено популярни мерки". След това обаче нещата ще тръгнат във възходяща линия и благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната ни по Споразумението за партньорство на ЕК с България до 2020 г.
"Големият въпрос е да настъпи спокойствие и да бъдат създадени нормални условия, за да могат тези средства да бъдат усвоявани без злоупотреби", коментира премиерът.
Едно правителство, създадено в трудни условия и при един фрагментаризиран парламент, би имало добро бъдеще, особено ако се работи открито и прозрачно и ако предварително се заявяват приоритетите и се търси съгласие по тях в Народното събрание, коментира още Георги Близнашки.
Министър-председателят отново призова Народното събрание да разгледа по най-бързия начин внесения от служебното правителство проект на актуализиран бюджет за 2014 г.
Премиерът е в Котел по повод Деня на будителите, който е и празник на града.

Коментари

Новини Варна