IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
16:25 | 18 ноември 2014
Обновен: 19:08 | 12 април 2024

Борисов осъди Чуколов за обида

Депутатът от "Атака" трябва да плати 25 000 лв.

По материала работи: Златина Добрева
Борисов осъди Чуколов за обида

Премиерът Бойко Борисов е осъдил депутата от "Атака" Десислав Чуколов за обида на първа инстанция. Обезщетението, което Чуколов трябва да плати, е 25 000 лв. за изявление, че ако не е на власт, мястото на Борисов е в затвора. Депутатът казва това в предаване по bTV на 13 ноември 2013 г.
Чуколов ще трябва да плати и разноските по делото, които са около 1300 лв. Решението на градския съд може да се обжалва пред Софийския апелативен съд в двуседмичен срок.
В съобщението до медиите депутатът заявява, че днес е бил осъден на първа инстанция за това, че си е позволил да има лично мнение.
„Мислех си, че това ми право е гарантирано по чл. 39, ал. 1 от Конституцията на Република България.
В телевизионно предаване отпреди година, казах, че според мен Борисов толкова иска да се върне обратно на власт, защото иначе би влязъл в затвора“, обяснява Чуколов.
Според него две трети от българския народ не искат Борисов отново на власт и в момента се налага едноличен тоталитарен режим.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна