IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:32 | 18 декември 2014
Обновен: 22:06 | 25 април 2024

Цецка Цачева поиска имунитета на Мая Манолова

Вчера между двете възникна спор в парламента и традиционно си размениха остри реплики

По материала работи: Златина Добрева
Цецка Цачева поиска имунитета на Мая Манолова

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова от ефира на bTV Мая Манолова да си даде имунитета. Така Цачева ще може да я съди за всички обвинения, казани по неин адрес от парламентарната трибуна.
„Не искам извинение от нея. Всеки, който излезе в пленарна зала, трябва да не забравя, че е народен представител и за думите, които изрича, трябва да носи отговорност”, коментира председателят на НС. До Коледа ще я зарадвам", категорична бе Цачева.
Вчера между нея и Манолова възникна спор в парламента и двете традиционно си размениха остри реплики. Манолова поиска оставката на Цачева, като я обвини, че е помагач в измама, извършена от правителството на Бойко Борисов. Повод за това стана обнародвано споразумение между България и Германия в Държавен вестник, което обаче се оказа, че не е ратифицирано от парламента. В отговор Цачева заяви, че ще съди Манолова за обида.
„Не съм цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят народните представители. Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията”, каза Цачева.
По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.

Коментари

Новини Варна