IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
00:37 | 1 януари 2015
Обновен: 17:51 | 24 март 2024

Президентът: Нека Новата година донесе мир, любов и благоденствие

По материала работи: Златина Добрева
Президентът: Нека Новата година донесе мир, любов и благоденствие

Отива си една трудна година, белязана от политическа нестабилност, извънредни избори, нестихващи вътрешни и международни кризи. Това каза в новогодишното си обръщение към гражданите на Република България президентът Росен Плевнелиев. „Сполетяха ни тежки природни бедствия и инциденти – невинни хора загинаха, хиляди загубиха домовете си. Но не останахме безразлични към болката на сънародниците ни, изпаднали в беда. Хората отделиха от малкото, което имат, в съпричастност към бедстващите, социално слабите и бежанците. Подадената ръка в труден момент е мерило за човещина и за зрелостта на едно общество”, заяви Плевнелиев. Той посочи, че доброволчеството и дарителството са припознати като лична кауза. „Доброволците станаха символ на милосърдието и съпричастността на българския народ и показаха силата на единството ни”, каза президентът Плевнелиев.
Той се обърна към българите с думите: „Тази вечер всички, заедно с близките си, посрещаме с надежда Новата година. Да си пожелаем да сме здрави, да живеем и да успяваме заедно, да преследваме и да постигаме мечтите си. Нека стоплим сърцата на нуждаещите се от помощ и подкрепа. С вяра и милосърдие, с внимание и грижа, да подкрепим всеки в нужда. Нека Новата година донесе на всички сънародници, където и да са по света, мир, любов и благоденствие”.

Коментари

Новини Варна