IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
18:04 | 8 юни 2015
Обновен: 03:36 | 25 април 2024

155 са свлачищата във Варненско

98 от тях са на територията на общинския център

По материала работи: Борис Проданов
155 са свлачищата във Варненско

Общо 155 са регистрираните свлачища на територията на Варненска област. Това съобщи за Медийна група “Черно море” губернаторът на морския град Стоян Пасев. Списъкът е окомплектован и ще залегне в Националната програма за превенция и ограничаване на свлачищата на територията на България за периода до 2020 г., която бе приета на последното заседание на правителството. Припомняме, че миналата сряда Министерският съвет обяви, че започва работа по укрепването на 1968 свлачища по Дунавското и Черноморското крайбрежие у нас, като за целта ще бъдат осигурени близо един милиард лева.


Варна е най-засегнатият от срутищни процеси град в областта. На територията на общината са регистрирани 98 свлачища, като 20 от тях са изключително опасни и се нуждаят от спешно укрепване. 42 от срутищата във Варна са активни, уточни губернаторът на морския град.


7 от всички 12 общини в областта са засегнати от свлачищни процеси. След Варна се нарежда Аксаково. Там са регистрирани общо 23 срутища, 14 от които са опасни. 13 са свлачищата в Бяла, 8 в Долни чифлик, 6 са в Провадия, 4 в Суворово и 3 в Аврен.

 

Коментари

Новини Варна