IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
10:04 | 6 ноември 2014
Обновен: 00:22 | 20 април 2024

Радан Кънев: Днес подписваме споразумение, утре гласуваме кабинета!

Ако има министър от АБВ, той ще е квота на ГЕРБ

По материала работи: Златина Добрева
Радан Кънев: Днес подписваме споразумение, утре гласуваме кабинета!

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че днес трябва да се подпише коалиционното споразумение за кабинет, а утре да се гласува самото правителство.
На влизане в НС той уточни, че вече има проект за споразумение между ГЕРБ и АБВ, защото желанието е за по-широка подкрепа в този „труден парламент“.
Вчера след осемчасови трудни преговори стана ясно, че Патриотичният фронт ще подпише програмата на бъдещото правителство, а днес се очаква АБВ да обявят позицията си дали ще са част от парламентарното мнозинство зад кабинета.
„Вчера преговаряхме с АБВ по програмата на правителството и ляв компромис няма”, отсече Кънев.
По думите му АБВ имат сериозни виждания в областта на икономиката, правосъдието и администрацията и много от техните идеи били добавени в програмата. Като пример Кънев посочи част от техните предложения в областта на трудовата политика, които били разумни.
Той обясни, че трите партии, които вчера преговаряха - ГЕРБ, РФ и ПФ, трябва да подпишат едностранни декларации за подкрепа на програмната декларация на правителството.
Той допълни, че когато има подкрепа и мнозинство, с ГЕРБ ще подпишат коалиционното споразумение. Кънев отбеляза още, че ако има министър от АБВ, той ще е квота на ГЕРБ. „Коалиция с АБВ няма”, посочи Кънев.
На въпрос дали Божидар Лукарски е достатъчно подготвен за министър на икономиката, Кънев отговори, цитиран от dnes.bg, че той има много сериозна визитка за този пост.

Коментари

Новини Варна