IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
10:31 | 13 ноември 2014
Обновен: 01:28 | 20 април 2024

Цветан Цветанов се отказа от депутатския си имунитет

Делата срещу него продължават

По материала работи: Златина Добрева
Прокуратурата поиска 3 г. условно за Цветан Цветанов

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов сам се отказа от депутатския си имунитет, съобщиха от пресцентъра на партията.
Той е внесъл в 9,06 ч. заявление до председателя на Народното събрание, с което изразява съгласието си да му бъде снет депутатският имунитет.
Цветанов още вчера обяви, че ще се откаже от него, след като главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че ще го поиска, за да продължат делата срещу депутата.
Срещу Цветанов има общо три дела в съда, припомня днес.бг.
Едното е за допустителство по служба свързано с подслушване. Цветанов и трима бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров, са обвинени, че за около три години - до април 2013 г., не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация.
Второто е за присвояване на 50 000 лв. в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново, Орлин Тодоров. По него Цветанов бе оправдан на първата инстанция.

 

Коментари

Новини Варна