IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
11:00 | 26 ноември 2014
Обновен: 11:29 | 24 март 2024

И Сидеров си хвърли имунитета

Той направи това последен от всички народни избраници, на които главният прокурор поиска падане на депутатската защита

По материала работи: Златина Добрева
И Сидеров си хвърли имунитета

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се отказа от депутатския си имунитет. Той направи това последен от всички народни избраници, на които главният прокурор Сотир Цацаров поиска падане на депутатската защита заради започнали съдебни процедури.
Обвинител №1 внесе искането си за отнемане на имунитетите на Цветан Цветанов, Георги Свиленски, Димитър Димитров, Илия Илиев и Волен Сидеров на 12 ноември. Тогава той поиска отнемане на депутатската защита и на Сергей Станишев в Европейския парламент.
Два дни по-късно Цветанов, Свиленски, Димитров и Илиев сами се отказаха от имунитетите си.
Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров заради обвинението срещу него в хулигански действия. То беше образувано, след като в началото на годината френски аташе обвини лидера на "Атака" в обидни реплики, а полицай от аерогарата във Варна – че го е ударил.
Dnes.bg припомня, че имунитетът на Цветан Цветанов бе поискан заради трите наказателни производства срещу него за престъпления по служба в качеството му на вътрешен министър.
Срещу Сергей Станишев се води дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация. Депутатът Георги Свиленски от БСП е обвиняем за умишлено причинени значителни стопански щети.
Имунитетът на Илия Илиев от ДПС е поискан за водено срещу него досъдебно производство за данъчни престъпления, а Димитър Димитров от БСП е обвиняем за противозаконно повреждане на ипотекирано имущество.

Коментари

Новини Варна