IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
20:51 | 14 февруари 2018
Обновен: 17:35 | 29 април 2024

Борисов: Махаме Истанбулската конвенция и връщаме дебата отначало

Търси се консенсус в българското общество

По материала работи: Борис Проданов
Борисов: Махаме Истанбулската конвенция и връщаме дебата отначало

Щом хората са уплашени от Истанбулската конвенция – махаме я и връщаме дебата отначало. Като лидер на ГЕРБ ще разпоредя на депутатите: няма да се занимавате с конвенцията, докато не седнем наново и не кажем кое е добро като текст, заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

 

Истанбулската конвенция няма да влиза в НС, сега е в Конституционния съд. Никога не съм правил на инат, може би и затова толкова пъти хората ме избират. Съобразявал съм се с всеки едни глас и мнение, още повече пък ако има и Църква. По-странно ми е как колегите от БСП, президентството заговориха за кукловоди, които искат да приемат тази конвенция, приета от 47 държави в Съвета на Европа. Явно поставяме под въпрос дали да членуваме в ЕС, коментира Борисов.

 

Патриотите никога не са казали, че ще подкрепят такава конвенция. На тях мога да им се сърдя само, защото няколко пъти им казах: колеги, ние няма да приемем Истанбулската конвенция в парламента с различни от нашите гласове, заяви премиерът.

 

Казал съм го на патриотите, казвам го и като председател на ГЕРБ: ние Истанбулската конвенция ще я приемаме, само ако имаме абсолютен консенсус в българското общество, категоричен е Борисов.

 

Още по темата: Варненци протестираха срещу Истанбулската конвенция

Коментари

Новини Варна