IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
09:56 | 8 март 2018
Обновен: 01:31 | 30 април 2024

ГЕРБ иска да се разсекрети стенограмата от срещата на Радев с патриарх Кирил

Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция, коментира Тома Биков

По материала работи: Слав Велев
ГЕРБ иска да се разсекрети стенограмата от срещата на Радев с патриарх Кирил

Парламентарната група на ГЕРБ призовава президента Румен Радев да бъде разсекретена стенограмата от среща между държавния глава и руския патриарх Кирил.

 

От управляващата партия мотивират искането си с високия обществен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена на срещата. Това стана ясно от брифинг в Народното събрание на депутата от ГЕРБ Тома Биков.

 

 

„За да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента“, посочи той. „Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция“, коментира Тома Биков.

 

 

„Уважаваме руската армия, благодарни сме, че е водила война в името на българската свобода, но в нея са участвали и български опълченци, така както са участвали и други националности“, обясни депутатът.

 

 

„Надяваме се президентът да е защитил националната позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението на България“, изтъкна Биков.

 

 

„Това е тема, свързана не само с миналото, а и с настоящето и бъдещето“, посочи депутатът. „Искаме разсекретяване на стенограмата, за да можем всички да се убедим, че на 3 март сме имали единна позиция“, каза още той.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна