IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
22:24 | 26 март 2018
Обновен: 12:59 | 30 април 2024

Борисов: Поставих въпроса за ненамеса, но... и Турция има претенции!

Премиерът благодари на Ердоган за нулевия поток от бежанци

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: Поставих въпроса за ненамеса, но... и Турция има претенции!

Благодаря на председателя Доналд Туск, на Жан-Клод Юнкер и на турския президент Реджеп Ердоган за конструктивната среща, която проведохме, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с лидерите на ЕС и Турция.

 

"Това беше една среща, която беше заредена с голямо напрежение. Очакванията бяха да няма толкова конструктивна позиция", посочи премиерът.

 

Той допълни, че е благодарен на тримата гости. Премиерът посочи, че са обсъдили теми, които са общи и за Европа, и за България.
Борисов посочи, че са засегнати и темите за тракийските бежанци. Съгласие не е постигнато но той изрази надежда, че до юни въпросите ще бъдат решени.

 

Борисов се извини на варненци, благодари и на Ердоган, че удържал на думата си, че имаме нулев поток от бежанци по границите ни.
"Надявам се българите да го оценяват, защото помним времето, когато мигрантската вълна ни беше притиснала", припомни той.

 

Премиерът посочи, че е поставил пред Ердоган въпросът за тракийските българи, за намесата ни вътрешните работи, но…

 

"Решихме, защото и техните плетенции не са малко - за данъци, обезщетения за бежанците от Възродителния процес. Всички теми до една са поставени, разисквани, но не сега е времето“, посочи Борисов.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна