IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
15:16 | 20 декември 2014
Обновен: 14:55 | 24 март 2024

Бареков се отказва от своите в парламента

Иска да създава опозиционен блок с Радан Кънев

По материала работи: Златина Добрева
Бареков иска 20 млн. евро от ЕС за „Аспарухово“

"Оттеглям подкрепата си от БДЦ". Това обяви в ефира на Дарик радио лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.
"Не може хора, които са влезли в парламента с моето име, да гласуват ГДБОП да се върне в ръцете на Цветан Цветанов" и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората. Не оттеглям подкрепата си обаче от депутатите - шестима души, които гласуваха "против" тези предложения. Ще стоя зад тях, докато те са опозиция в този парламент", добави той.
Бареков обясни, че оставя на шестимата депутати от „България без цензура" решението дали да стоят в една група с БДЦ. Според него групата е трябвало да гласува с „въздържал се" за промените в Закона за МВР. „Изборът между модела „Кой?" и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен", каза той и добави, че подкрепилите идеята са били под натиск, за да не се казва, че предложението е минало само с гласовете на ГЕРБ и ДПС.
По думите му догодина България ще е във финансов колапс и освен че ще са разочаровани от това управление, хората нямало да имат и пенсии.
„Затова приветствам поведението на Радан Кънев и смятам, че той някак си ми подаде ръка, като написа в блога си, че трима от хората на Ковачки са подкрепили пенсионните промени. Подавам ръка на Радан Кънев, ако иска да я приеме", каза още Бареков.
Той беше категоричен, че ще остане в опозиция на правителството.
„За мен то е изчерпано. Смятам, че през 2015 г. хора като Радан Кънев и като мен трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок, който да заложи в политиката си извършването на тежки реформи и спирането на политическата корупция. Трябва да помислим за нещо, което да е срещу статуквото", заяви Бареков.

Коментари

Новини Варна