IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
12:07 | 30 декември 2014
Обновен: 16:50 | 13 април 2024

Местан: ПФ е ксенофобският воденичен камък на врата на Борисов

Той пожела на „четворната управляваща коалиция” да седнат, да разговарят и да се разберат помежду си.

По материала работи: Деян Михайлов
Местан: ПФ е ксенофобският воденичен камък на врата на Борисов

Патриотичният фронт дълбоко в себе си е откровено ксенофобска партия. Това е първото отклонение на страната от евроатлантическият път на развитие на страната и това не е само моя оценка. Това е оценка и на Жозеф Дол, който е председател именно на европейската фракция на Реформаторски блок. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан пред bTV.

„Участието на Патриотичния фронт в управлението е ксенофобският воденичен камък на врата на Бойко Борисов и не е възможно успешно управление с участието на партията. Решението дали да се носи този воденичен камък е на премиера. Аз твърдя, че включването на Патриотичния фронт беше категоричното условие на Реформаторския блок”, заяви Местан.

„Твърдя, че по същество именно основавайки се на твърдението на реформаторите, че те нямат идейни различия с патриотите, те образуват един общ фронт. Как ще бъде назован този общ фронт? Възможностите са най-различни – реваншистки, защото нямат различия по отношение на едни списъци с имена на хора, които трябва да бъдат изтръгнати от властта”, подчерта лидерът на ДПС. Той пожела на „четворната управляваща коалиция” да седнат, да разговарят и да се разберат помежду си, за да не се налага крайното решение да зависи от вота на ДПС.

„Ние ще гласуваме така, както повелява нашата предизборна платформа. И разбира се и занапред ще гласуваме съобразно политическите си разбирания. Но когато нашият вот съвпада с този на ГЕРБ, се появява напрежение във властта”, посочи Местан.

Коментари

Новини Варна