IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
10:15 | 2 януари 2015
Обновен: 13:48 | 13 април 2024

Юнкер: 2015 година ще бъде трудна за Европа

Според председателя на ЕК особено внимание трябва да се отдели на балансирането на националните бюджети

По материала работи: Златина Добрева
Лидерите на ЕС решават за  Жан-Клод Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, бивш премиер на Люксембург, смята, че 2015 г. ще бъде трудна за Европа, особено в сферата на икономиката. В интервю за Deutsche Welle Юнкер казва, че Европа преди всичко трябва да се съсредоточи върху реализирането на инвестиционните програми, стойността на които се оценява на 315 млрд. евро, както и върху създаването на работни места. Председателят на ЕК допълва, че особено внимание трябва да се отдели на балансирането на националните бюджети.
Юнкер отбелязва още, цитиран от Фокус, че Европейската централна банка (ЕЦБ) през 2015 г. отново ще трябва да се бори с последствията от икономическата криза. Според него кризата в Гърция може да прерасне в икономически хаос за ЕС и да обхване и други държави. По „кипърския сценарии” в проблемни ситуации може да се окажат Италия, Португалия и дори Франция.

Коментари

Новини Варна