IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
15:17 | 14 януари 2015
Обновен: 10:11 | 20 април 2024

Задължителният вот нямало да изкара хората до урните

С него няма да реформираме политическата система, смята Местан

По материала работи: Златина Добрева
Лютви Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан не смята, че задължителното гласуване, предлагано от ГЕРБ, е начинът да се повиши избирателната активност.
Той призова политиците да се изказват малко по-предпазливо по темата със задължителния вот.
"Залъгалка е, измама е, че чрез промяна в избирателната система може да се реформира самата политическа система. Има проблем, но той е на партиите, на нереформираността ни, на нашата немодерност и ако искаме да повишим избирателната активност, трябва да се модернизираме“, каза Местан.
Той обяви, че през новия политически сезон ДПС ще гласува съобразно своята програма.
„Ако някой изпитва в себе си реформаторска немощ и има нужда да търси изкупителна жертва, то нека да не търси ДПС да е жертва“, призова Местан.
В същото време разкритикува Реформаторския блок и обвини обединението в преяждане с власт.
Те се опитват да оправдаят управленската си немощ с някакъв си саботаж на някакви си ДПС кадри в администрацията, това е откровена лъжа, посочи той и добави „дрън, дрън ярина“.
Местан призова управляващите да предлагат най-сетне програмата си, за да не се налага в опредени ситуации ДПС да спасява интересите на бизнеса, както и националните.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна