IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
11:55 | 9 февруари 2015
Обновен: 00:24 | 25 март 2024

Янко Станев стана шеф на СДС

Докторът за втори път поема юздите на дясната партия.

По материала работи: Деян Михайлов
Янко Станев стана шеф на СДС

Общинският съветник Янко Станев стана председател на СДС във Варна. Това се случи след отчено-изборна конференция на градската структура на сините.

Станев е бил избран по предложение на председателя на СДС в район „Владислав Варненчик“ Антон Чанев. На конференцията през уикенда обаче не са присъствали досегашният шеф на СДС във Варна Цанко Цветанов, заместникът му Балин Балинов, и екс кметът на Варна Христо Кирчев.

В залата са били 80 членове на СДС. Право на глас имат всички, които са платили членския си внос в дясната партия.

Станев за втори път поема юздите на СДС. Точно преди 10 години той беше изключен от партията. След това се вля в редиците на ДПС, но през 2012 година бе изключен и оттам.

Иначе д-р Станев е сред основателите на синята партия във Варна. През 1990 година бе част от БСДП на д-р Петър Дертлиев. Пет години по-късно бе избран за кмет на район „Владислав Варненчик“ от листата на Демотратична алтернатива за републиката-ДАР. През 1997 година става член на СДС.

Коментари

Новини Варна