IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
17:25 | 22 февруари 2015
Обновен: 15:48 | 14 април 2024

Реформаторите със свой кандидат за кмет на Варна

Ще се явим единни на местните избори, каза Найден Зеленогорски.

По материала работи: Деян Михайлов
Реформаторите със свой кандидат за кмет на Варна

Реформаторският блок ще издигне собствена кандидатура на предстоящите кметски избори във Варна. Това съобщи при вчерашното си посещение в града ни съпредседателят на парламентарната група на Реформаторите Найден Зеленогорски.
Ще се явим единни на местните избори във Варна и ще имаме силна кандидатура и за кмет, и за общински съветници. Ще се борим за победа, добави Зеленогорски. Предстои да се вземе решение дали регистрацията на Реформаторския блок да бъде на централно, или на местно ниво.
Необходимият дълг, за да бъде страната стабилна финансово, не е 16, а 19 милиарда лева, категоричен е депутатът.
Той допълни, че заради идеята да се оптимизират разходите и да се повиши събираемостта в приходната част, ще бъдат одобрени с три милиарда лева по-малко.
На практика това не е нов дълг, а рефинансиране, което би дало спокойствието, че за всички важни сфери ще има достатъчно финансиране, уточни Зеленогорски.
Три четвърти от парите са нужни за обслужване на падежи по стари дългове, а около 4 милиарда - за дефицит, който ще бъде покриван през 2015, 2016 и 2017 година, разкри депутатът.
Реформаторите ще настояват в програмата на правителството да се заложи като важен приоритет и построяването на максимален участък на магистрала "Хемус".

 

Коментари

Новини Варна