IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
13:33 | 29 октомври 2019
Обновен: 01:41 | 24 април 2024

Местни избори 2019: ГЕРБ във Варна отчете добър резултат на І тур

Иван Портних призова варненци масово да гласуват в неделя

По материала работи: Борис Проданов
Павел Христов, Иван Портних, Тодор Балабанов (от ляво надясно). Снимка Пламен Гутинов

ПП ГЕРБ е категоричен победител във Варна и областта, стана ясно на пресконференция на партията, на която присъстваха областният координатор и кандидат за нов кметски мандат в морската столица Иван Портних, административният секретар на ГЕРБ – Варна, Павел Христов и председателят на последния Общински съвет Тодор Балабанов.

 

„Победихме в 9 от 12 общини на І тур – Аврен, Аксаково, Белослав, Ветрино, Девня, Вълчи дол, Долни чифлик, Дългопол и Суворово,  В Бяла не достигат 26 гласа, в Провадия около 200, както и няколкостотин във Варна. Отчитаме добър резултат предвид разликата в пъти в сравнение с другите конкуренти. Видяхме настроенията на хората, ще продължим с позитивна кампания. За нас важно е направеното за последните 4 г., не само последната седмица или месец. Работихме за динамичното развитие на Варна, ще показваме ясните цели и проекти с осигурено финансиране, които ще гарантират, че ударното темпо на града ще се запази“, посочи Иван Портних.

 

Той не скри, че ниската избирателна активност е повлияла на крайния резултат в І тур.

 

„Основен опонент за нас се явява пасивността на изминалите избори. Надявам се тази неделя повече варненци да упражнят правото си на глас и да изразят своето мнение за бъдещото развитие на града. Обръщам се към варненци: „Разчитам на подкрепата на всеки наш съгражданин, за да можем да продължим да изпълняваме програмата и ангажиментите си“, добави Иван Портних.

 

Павел Христов се спря на предстоящите балотажи в 4-те района: „Приморски“, „Одесос“ , „Младост“ и „Аспарухово“, където съответно Петя Проданова, Георги Недев, Христо Христов и Ивайло Маринов имат изборни резултати 2 – 3 пъти превишаващи опонентите им за ІІ тур. Във „Владиславово“ с 56% Николай Костадинов беше избран още в неделя.

 

„Знаете, че на Иван Портних не му стигнаха 600 гласа да спечели на 27 октомври. Видно е, че той има сумарен резултат, по-висок сумарно от всички останали кандидати за кмет на Варна. Ако трябва да резюмирам – за ІІ тур сблъсъкът е между ГЕРБ и БСП", заяви Павел Христов.

 

На свой ред Тодор Балабанов коментира, че ГЕРБ остава основна политическа сила в града, независимо от 11-те формации в новия местен парламент.

 

„Съветът е изключително пъстър. Ще работим с всеки, който споделя нашите виждания за развитие на Варна. Ниската избирателна активност е причината да влязат множество формации, но се надявам да намерим своите съмишленици“, обобщи и Тодор Балабанов.

В новия местен парламент ГЕРБ ще има 18 общински съветници.

 

За финал Иван Портних добави, че администрацията ще бъде все по-близо до варненци. Добавят се още електронни услуги.

 

„Нека варненци да отделят нужните 20 минути и да решат бъдещето на града. Резултатите са ясни. В неделя разчитам на всеки да гласува за динамична развиваща се Варна. Това е основната задача – да се подкрепи направеното до момента. Имаме програма, осигурено финансиране, с което всичко става факт. Не искам обаче да коментирам опонентът си за балотажа. Вярвам в разумния избор на варненци. И се надявам, че платеният вот няма да окаже своето влияние и тази неделя. Поне според резултатите такъв е имало“, завърши Иван Портних.

 

Борис Проданов

Снимки Пламен Гутинов

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Новини Варна