IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
14:58 | 9 март 2015
Обновен: 11:32 | 15 април 2024

Радан Кънев: Започва одит на здравното министерство

Реформаторите искат антикорупционна прокуратура като в Румъния.

По материала работи: Деян Михайлов
Радан Кънев: Започва одит на здравното министерство

Независима комисия започва одит на здравното министерство. Ще се намерят каналите, по които изтичат обществени средства. Това каза при вчерашното си посещение във Варна председателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.
Той допълни, че комисията е съставена от българи и ще струва на бюджета няколко месечни средни работни заплати.
От одита ще стане ясно кои системи в здравното министерство допускат злоупотреби, каза Радан Кънев. Лидерът на ДБС обеща, че ще препоръча одит и в другите министерства управлявани от министри на Реформаторския блок. Целта на всичко това е да се прекратят кражбите на публични средства, каза Кънев.
Подготвяме законопроект за държавния служител, информира Радан Кънев. Според него е крайно време да спрат партийните назначения в администрацията.
Искаме в България да се направи антикорупционна прокуратура по румънски модел, трябва да следваме техния пример в борбата с корупцията по високите етажи на властта, категоричен е Радан Кънев.
За това не са нужни конституционни промени, каза парламентарният лидер на реформаторите. Той добави, че са водени разговори за въпросната прокуратурата с партньорите, но не бил оптимист по въпроса.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна