IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
15:56 | 22 януари 2020
Обновен: 03:01 | 16 април 2024

КПКОНПИ разследва ректора на ИУ – Варна

Образувани са производства и за други лица, заемащи висши публични длъжности

По материала работи: Борис Проданов
КПКОНПИ разследва ректора на ИУ – Варна

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) образува производства за установяване на конфликт на интереси по отношение на шест лица, заемащи висши публични длъжности.

 

Сред тях е и ректорът на Икономически университет – Варна. Сотир Цацаров разследва сигнал за това, че Евгени Станимиров е работодател на съпругата си, че и двамата са членове на Академичния съвет и като ръководители на научни звена и съпрузи получават значителни месечни доходи - възнаграждения за заеманите длъжности (ръководители и на катедри, и на научни звена в университета), твърди Българското национално радио.

 

Разследвани са още: двама общински съветници от ОбС - Пазарджик, заместник-кмет на община Сливен, генерален директор на БНР /бивш/, началник на Националната служба за охрана.

 

С решение от днес, КПКОНПИ установи конфликт на интереси по отношение на главния архитект на община Благоевград, поради упражняване на правомощия по служба /издаване на разрешения за строеж/ в свой и в частен интерес /на свързани с него лица/ - нарушения по чл. 58 ЗПКОНПИ. С решението на главния архитект са наложени и две глоби от по 5000 лв.

 

Прочетете още: Цацаров поиска конфискуване на имущество за над 2, 7 млн.

Коментари

Новини Варна