IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
21:52 | 16 март 2015
Обновен: 23:10 | 18 април 2024

Царят спечелил 2 млн. лева от сеч на гори

Симеон ІІ е освободен от такси

По материала работи: Борис Проданов
Царят спечелил 2 млн. лева от сеч на гори

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок за 6 години и половина са получили над 2 милиона лева печалба от сеч на горите в Рила, пише „Труд“.


Това се разбра от експерти в Софийски окръжен съд, който разгледа едно от делата за т. нар. „царски имоти“.


По него държавата, чрез земеделското министерство, представлявана от известна адвокатска къща претендира за върнатите на Симеон и сестра му близо 16 000 дка с дървета, оценени на около 5 милиона лева.

 

Вещите лица представиха скици за добивите на дървесина, с които адвокатите не бяха запознати и делото беше отложено за 27 март.


Получи се напрежение в залата, заради словесните престрелки между двете страни, на няколко пъти се наложи съдията да възстановява реда.


За отбелязване е, че адвокатите успяха да освободят държавата от такси за собственическите искове и да наложат вече възбрани върху имотите, сечта и извозването на дървесина от спорните гори.


Така, докато съдът излезе с решение, царската фамилия няма да може да извършва каквато и да било стопанска дейност в горите край Самоков.
Ответници по делото са наследниците на царете Борис и Фердинанд начело със Симеон и Мария-Луиза, но и три търговски дружества.

Коментари

Новини Варна