IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
10:37 | 19 март 2015
Обновен: 20:00 | 25 април 2024

Президентът: Има потенциал за политическо съгласие

Има и ресурс, и съгласие за реформи, каза Плевнелиев в парламента

По материала работи: Златина Добрева
Президентът: Има потенциал за политическо съгласие

Политическите консултации през изминалия месец доказаха, че има потенциал за постигане на политическо съгласие. Това каза президентът Росен Плевнелиев в изявление в парламента.
Той посочи, че по време на консултациите са обсъдени ключови реформи и важни задачи за решаване. Вярвам, че сме оставили зад нас тежкото политическо противопоставяне. Обединихме се, че е необходимо да осигурим политическа стабилност и да надграждаме по националните приоритети, отбеляза държавният глава.
Консултациите показаха, че няма спор за това кои са секторите, които трябва да се реформират, отбеляза президентът и на първо място постави икономиката, а веднага след това реформата в съдебната система.
Има и ресурс, и съгласие за реформи. Те се постигат чрез политически кураж. Икономиката е в основата на решението на всеки от проблемите. Проблем вече седма година са ниските инвестиции и растеж, отбеляза Плевнелиев, цитиран от Дарик.
Народът е жаден за справедливост, посочи държавният глава.
България има свой план за действие - България 2020. Предстои най-важното - доброто изпълнение. Народът не очаква чудеса, а посветеност и работа в правилната посока, заяви президентът.

Коментари

Новини Варна