IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
Варна 14°
Политика
17:23 | 10 юли 2020
Обновен: 08:14 | 10 май 2021

Отсрочват плащането на туристическия данък във Варна

Отпуснати бяха над 926 000 лв. за изграждането на пешеходна пасарелка на бул. "Цар Освободител" при ул. "Кестен"

По материала работи: Ставри Таргов
Отсрочват плащането на туристическия данък във Варна

Финансовата комисия към Общински съвет - Варна, взе решение за отсрочване на плащането на туристическия данък. По предложение на групата на ГЕРБ възникналите задължения за този налог за периода на извънредното положение и противоепидемичната обстановка ще могат да се платят до 15 ноември 2020 г.

 

Наред с това хотелиерите и фирмите, които плащат такса смет според заявеното количество за 2020 г., а не по данъчна оценка на имота, ще могат да подадат до 31 юли тази година коригиращи декларации за вида и броя на необходимите съдове, които ще ползват, както и за периода за осъществяване на дейността.

 

По предварителни данни възможността за подаване на такива декларации би се отразила с намаление в приходната част на План-сметка "Чистота" в размер на около 260 000 лв.

 

На днешното си заседание съветниците одобриха отпускането на допълнителни средства за довършване на новото кръгово кръстовище на бул."Васил Левски" с ул. "Девня". В хода на строежа са възникнали обстоятелства, които са наложили промени в първоначалния проект. 

 

Съветниците решиха 926 304 лв. да бъдат осигурени от кредита, отпуснат за изграждането на пешеходна пасарелка на бул. "Цар Освободител" при ул. "Кестен". За целта в общинския бюджет ще бъдат направени компенсаторни промени.

 

От местната хазна ще се осигурят средства за изграждане на тротоарни настилки по пътя Варна - Златни пясъци, в района на новото кръгово кръстовище при Долна Трака. В проекта са предвидени пешеходни тротоари, но за изграждането им в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" не е осигурено финансиране.

 

С решение на Общинския съвет ще бъдат предоставени около 50 000 лв. като трансфер към държавната агенция, която в качеството си на собственик на пътя ще възложи ремонтните дейности.

 

На днешното заседание членовете на комисията дадоха съгласието за отпускане на близо 195 хил. лева за ремонта на Оперативното отделение в МБАЛ "Св. Анна". Този сектор, в който ежегодно се извършват средно по 11 600 операции, не бе
ремонтиран основно от 25 години.

 

По време на строително-ремонтните дейности възникнаха непредвидени разходи, които общината като акционер в дружеството реши да покрие.

Съветниците гласуваха също 126 500 лв. с ДДС от общинския бюджет ще бъдат предоставени за изграждане на ограда около новия храм "Св. Прокопий Варненски".

 

За да влязат в сила, днешните решения трябва да получат одобрението на местния парламент.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна