IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
09:53 | 25 май 2014
Обновен: 07:57 | 24 април 2024

Николай Джагаров, общински съветник: Европейският съюз трябва да е по-човечен

Николай Джагаров, общински съветник: Европейският съюз трябва да е по-човечен

По материала работи: manager
Николай Джагаров, общински съветник: Европейският съюз трябва да е по-човечен

Европейският съюз трябва да бъде по-човечен, по-социален, по-солидарен. Това заяви общинският съветник от Коалиция за България Николай Джагаров преди да даде своя глас на изборите за Европейски парламент. Той гласува в ОУ „Стефан Караджа“. „Време е ЕС да се върне към първоначалния си замисъл като социален съюз на равноправни държави и народи. Време е България и българите да вземат равноправно положение в съюза“, каза още Джагаров. Той коментира и че България трябва да използва географското си положение и историческо развитие, за да се превърне в мост между ЕС и азиатските и кавказки държави. „Вярвам на българския избирател, който ще избере този път“, заяви общинският съветник, който е 16-и в листата на Коалиция за България. Той заяви и че Варна заслужава да бъде черноморската столица на ЕС.

Джагаров посочи, че равнопоставеността е полезна не само за по-неразвитите държави, а за всички членки на съюза. „В интерес на развитите държави в ЕС е именно да реализират така наречената кохизионна политика, тоест политика на изравняване и по този начин ние трябва да се изравним с другите държави“, подчерта съветникът.

Деница Литарска

Коментари

Новини Варна