IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
08:58 | 17 април 2014
Обновен: 07:57 | 24 април 2024

Вигенин: Санкции, ако Русия нахлуе в Украйна

Вигенин: Санкции, ако Русия нахлуе в Украйна

По материала работи: Златина Добрева
Вигенин: Санкции, ако Русия нахлуе в Украйна

Икономически санкции за Русия ще има, ако нахлуе в Украйна. Това съобщи днес във Варна външният министър Кристиян Вигенин. Той добави, че все още сме на етап, в който санкциите на са неизбежни.
Никой няма интерес от санкциите, предупреди Вигенин. Според него разпад на държавността в Украйна ще има отрицателни последици и върху България.
В момента няма заплаха от спиране на доставките на природен газ към страната ни, каза външният министър. Ако се появи евентуална заплаха тя няма да е от Русия, а от новите схеми на плащане, които могат да доведат до спиране на газта до Украйна, я тя от своя страна да спре суровината към Европа, както се случи през 2009 година, анализира Кристиян Вигенин.
Той твърди, че именно сегашната кризисна ситуация между Русия и Украйна доказва необходимостта от реализация на проекта "Южен поток". За европейските граждани е важно да се гарантират доставките на газ и да не стават заложници на нестабилността в транзитни страни, категоричен е външният ни министър.
Очаква се в средата на месец май българското правителство да проведе свое заседание във Варна.
Деян Балев

Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна