IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
20:03 | 6 април 2015
Обновен: 22:47 | 20 април 2024

Драгомир Стойнев: БСП не е партия на бедните

Конгресът на столетницата се превърнал в ТВ шоу

По материала работи: Деян Михайлов
Драгомир Стойнев: БСП не е партия на бедните

БСП не е партията на бедните, а на трудещите се хора. Това заяви зам.-председателят на партията и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев, цитиран от Днесбг. Според него вътре в Столетницата няма диалог.
Стойнев определи вчерашният конгрес на "ТВ шоу” заради разделителните линии, които са станали ясни в хода на форума. Като пример Стойнев даде промените в устава, които структурите са възприели като закана за саморазправа при недостатъчно добри резултати.
„В БСП всеки спокойно може да си каже мнението и никой не се страхува, но моето мнение, че не трябва да си го казваме пред медиите, а вътре в партията”, посочи още той.
Стойнев изрази мнение, че създаването на квота за младите хора в партийното ръководство е добър ход, но "едно е да пишеш закони, друго е да пишеш във Facebook”.
По отношение на транспаранта „Станишев вън от БСП!”, бившият министър заяви, че не приема подобни действия и не иска да се връщаме към 90-те и „политиците на прехода, които живеят от конфронтация”. По думите му в момента има силни носталгични настроения и някои искат връщане към 1997 г.
„Важно е за БСП да говори за бъдещето”, подчерта Стойнев. Според него проблемът е, че малко се говори „за интернет обществото, за тези хора, които не са живели по времето на социализма”.

Коментари

Новини Варна