IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:39 | 26 февруари 2014
Обновен: 15:25 | 14 май 2024

Бареков иска да разтури парламента

Бареков иска да разтури парламента

По материала работи: Златина Добрева
Бареков иска да станем народна република

След изборите за европарламент ние ще разтурим това Народно събрание. До края на 2014 г. България ще има нов парламент, министър-председател и президент. Това обеща днес във Варна лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.
Той е категоричен, че партията му е готова да спечели парламентарните избори още тази година. Това обаче трябва да стане с друг президент на страната, защото не искаме служебен премиер като Марин Райков, каза още Николай Бареков.
Бившият журналист предлага още след оттеглянето на Росен Плевнелиев мястото му да се заеме за кратко от вицето Маргарита Попова, или парламентът да си избере нов председател, за да стане сегашният изпълняващ длъжността президент. За председател на парламента, според Бареков, бил подходящ депутатът Румен Йончев, който наскоро се отцепи от Коалиция за България.
Николай Бареков настоява да се приеме закон за „чистите ръце“ и по подобие на Комисията по досиетата да се сформира петчленна такава, която да провери всички ключови политици на прехода. Всеки, който иска да заеме пост, трябва да вдигне банковата и имотната тайна върху себе си и семейството си за четири поколения назад, предлага още Бареков.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна