IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
12:38 | 24 януари 2014
Обновен: 21:21 | 15 май 2024

Руснаците в Бяла повече от местните?

Руснаците в Бяла повече от местните?

По материала работи: Златина Добрева
Руснаците в Бяла повече от местните?

Руснаците скоро може да превземат Бяла. До момента 4000 апартамента в града са купени от граждани на Русия. Местното ни население е 2300 души. Това съобщи кметът на Бяла Атанас Трендафилов.
Апартаментите са предимно сезонно обитаеми, но интересът към тях се увеличава, добави кметът на малкото градче. Чужденците, които живеят целогодишно в Бяла, са 100 души. Освен с руснаци Бяла може да се похвали с наличие на скандинавци и германци. Имаме сериозно чуждо присъствие, добави кметът на града.
Руснаците станаха повече от нас, не знам дали вече няма да поискат да си отворят и руско училище, каза пред „Черно море“ местен жител, който не пожела да си каже името.
Инвестиционните намерения към града ни са свързани преди всичко с туризма и строителството. Имено това ни помогна във времената на криза, призна Атанас Трендафилов.
Той добави, че Бяла е атрактивна не само за чужденци, но и за жители от околните селища. Хората идват да работят тук в строителството, а ползите са и за държавния бюджет и за икономиката извън града ни, обяви кметът на Бяла.
Между 600 и 800 евро на квадратен метър е цената на продаваните недвижими имоти в Бяла, разкри Трендафилов. 15% пък е ръстът в броя на нощувките на туристи в града през 2013 г. спрямо 2012 г.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна