IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
12:05 | 16 януари 2014
Обновен: 10:23 | 27 март 2024

Реформаторите с план за излизане от кризата

Реформаторите с план за излизане от кризата

По материала работи: Златина Добрева
Реформаторите с план за излизане от кризата

План за излизане от кризата представи днес във Варна лидерът на ДСБ Радан Кънев. На първо място, е необходима реформа в правосъдието и МВР. Промените тук не се нуждаят от конституционни поправки, допълни Кънев.
Като втора важна крачка той посочи промяна в системата на обществените поръчки и въвеждане на електронен вариант на поръчките. На трето място е административната реформа, която да ограничи партийните назначения. Докато имаме партийци за шефове на болнични отделения, здравеопазването ни никога няма да се оправи, категоричен е Радан Кънев.
Когато изпълним тези три точки, ние ще върнем доброволно властта на народа след 18 месеца управление, обеща лидерът на ДСБ. След това ще се проведат нови избори, а после ще започнат и дебатите за промени в Конституцията. Искам да знам дали и ГЕРБ подкрепят тази наша идея, попита Радан Кънев.
Разцепените управляващи да подадат оставка и през май да има евроизбори и за български парламент, призова Кънев. Според него след разцеплението на БСП оставката на правителството вече „стои на масата“. Кънев определи раздорите в ляво като „мафиотски войни“.
В началото на февруари може да е готова листата на Реформаторския блок за евровота, обяви Кънев. Правосъдието ни все още е в лапите на мафията, мониторингът от ЕС не е решение на проблема. Ето защо се надявам да има силна Европа, която да „бръкне“ и да помогне да променим правосъдието си, каза Кънев. Той информира, че като възгледи е близо до застъпниците на тезата за превръщане на континента във Федерална Европа.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна