IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
10:20 | 8 април 2015
Обновен: 22:37 | 5 май 2024

БСП размисли, присъедини се към новата КЕВР

Димитър Кочков положи клетва като член на регулатора

По материала работи: Златина Добрева
БСП размисли, присъедини се към новата КЕВР

БСП размисли и все пак разреши на своя представител в новата Комисия по енергийно и водно регулиране да се закълне и така да стане пълноправен член в нея.
Миналата седмица социалистите бойкотираха гласуването на състава на енергийния регулатор. "Червените" обвиниха мнозинството в договорки за новите членове и дори пуснаха списък с имената на избраните преди гласуването им в пленарна зала.
Заради скандала БСП оттегли кандидата си Димитър Кочков и той не се закле като член на регулатора, въпреки че бе избран с гласовете на ГЕРБ.
В началото на днешното заседание обаче Кочков се закле. Той влиза в правомощия без дебати и с мълчаливото съгласие на социалистите, информира dnes.bg.
Преди депутатите да започнат същинската си работата, лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска народните представители да почиват наравно с останалите хора. Депутатската ваканция и тази година ще е почти две седмици, докато официалните почивни дни в държавата са четири.
Подобно предложение има внесено и от независимия депутат Велизар Енчев. Шефката на Народното събрание обаче отказа влизането му в дневния ред с аргумента, че трябва да мине първо през правна комисия.

Коментари

Новини Варна