IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
09:33 | 14 януари 2014
Обновен: 14:21 | 19 април 2024

Другия месец ГЕРБ решава за евроизборите

Другия месец ГЕРБ решава за евроизборите

По материала работи: Златина Добрева
Другия месец ГЕРБ решава за евроизборите

След националната конференция на ГЕРБ на 16 февруари ще се обсъжда листата на партията за евроизборите. Това съобщи днес депутатът Емил Радев.
На пресконференция в морската столица Радев разкритикува действията на областния управител Иван Великов, който оспори сесията на общинския съвет от декември 2013 г. Това принуди местните парламентаристи да се съберат на 13 януари и да прегласуват решенията си.
Централната администрация затормозява действията на общинската. Не е нормално така да се спъва развитието на града ни, продължи още Радев. Според него гражданите на Варна са били принудени да търпят административни и финансови загуби, заради отменените решения от декемврийската сесия. Хората не можаха да си платят данъците с отстъпка, аргументира се Емил Радев. Припомняме, че едно от решенията на общинския съвет тогава бе свързано именно с намаляване на различни ставки, данъка на колите, туристическия налог за петзвездните хотели.
Емил Радев не изключи варианта ГЕРБ да използва лостовете на парламентарния контрол, за да пита премиера или някой от министрите дали одобряват действията на Иван Великов.
Управлението на страната е аномалия. То не е нормално, но ще продължи временно. Предсрочните избори наближават и провеждането им ще успокои обществото, анализира Емил Радев.
Според него хората не искат да гледат приемането на лобистки поправки в законите, войнствен национализъм и неизпълнени предизборни обещания. Нашите опоненти критикуваха данък лихва, но се оказва, че не е толкова лош, защото не го отмениха, добави Радев.
Управляващите обещаха да намалят безработицата и да открият нови 250 000 работни места. Днес безработните са 13.2 %. Излъгаха и за АЕЦ „Белене“, а върхът на популизма бе намаляване субсидиите на партиите само с 1 лев, каза на свой ред депутатът Николай Апостолов.

Коментари

Новини Варна