IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
09:15 | 13 януари 2014
Обновен: 15:26 | 14 май 2024

Общинският съвет се събра за поправителна сесия

Общинският съвет се събра за поправителна сесия

По материала работи: Златина Добрева
Общинският съвет се събра за поправителна сесия

Варненските общински съветници се събраха, за да прегласуват решенията от последната си сесия, състояла се на фаталния петък 13-ти, миналия декември. Причината за това е връщането на всички приети текстове от страна на областния управител Иван Великов. Като мотиви губернаторът изтъкна процедурни нарушения.
В отговор 27-то заседание на местния парламент започна с изявление от председателя на съвета Иван Луков за законосъобразността на вече приетите решения. Според думите на Луков заповедта на губернатора е била неоснователна, тъй като са били спазени всички условия на публичност при свикването на заседанието. Председателят бе категоричен, че местният парламент няма ангажимент да изпраща до областния управител протоколите от заседанията на комисии.
В дневният ред на сесията влязоха още решенията от последното заседание на постоянната комисия по Архитектура, относно увеличаването на правомощията на районните архитекти и приемане на ПУП в местността „Ален мак“, както и избора на представител на Общински съвет Варна в Общото събрание на МБАЛ „Св. Анна“.

Коментари

Новини Варна