IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
10:05 | 13 юни 2014
Обновен: 10:26 | 15 април 2024

Реформаторите искат да са втора политическа сила

Реформаторите искат да са втора политическа сила

По материала работи: Юлиян Атанасов
Реформаторите искат да са втора политическа сила

Искаме най-малко второ място в българската политика. Това заяви на пресконференция във Варна днес говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев. Лидерът на ДСБ добави, че високият изборен резултат на коалицията във Варна е началото на възвръщането на доверието към десницата в България.
Според Кънев от две седмици Пламен Орешарски е бивш премиер на държавата, тъй като няма нито доверието, нито легитимността да управлява, а и трите партии, които са го държали на власт, са оттеглили подкрепата си. „Оставането на власт повече на този кабинет прилича на държавен преврат“, обяви Кънев.
Той каза още, че Реформаторският блок разполага с информация, че договорът за Южен поток е подписан след евроизборите, а по проекта се работи, въпреки че премиерът Орешарски обяви стопирането му.
„Надявам се резултатите от евроизборите да върнат на българина вярата, че от гласуването има смисъл. Ние неведнъж сме декларирали, че искаме предсрочни избори. Е, целта ни е постигната“, обяви евродепутатът Светослав Малинов.
Секретарят на изпълнителния съвет на коалицията Йордан Караджов коментира, че правораздавателните органи у нас трябва да се самосезират във връзка с т.нар. ГМО партии, които са купували гласове за евровота, или са контролирали вота, което означава, че в момента в ЕП има купени евродепутати.
Според Радан Кънев има процес на политическо сближаване между ДПС и ГЕРБ, а един бъдещ реформаторски кабинет без участието на Реформаторския блок е невъзможен. На въпрос кои са забранените партньорства за реформаторите, Кънев отговори: „БСП, която е исторически противник на десницата, ДПС и България без цензура“.

Коментари

Новини Варна