IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
14:33 | 9 април 2015
Обновен: 07:36 | 6 май 2024

Георги Първанов:Санкциите срещу Русия пречат на бизнеса ни

ПП „АБВ“ планира коалиции за местния вот във Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Пламен Гутинов

Санкциите срещу Русия срещу въпрепятстват бизнеса, особено в България. Те са причина за срива на руски туристи у нас и за прекратяването на много сключени двустранни договори. Затова ще настояваме в рамките на ЕС за тяхното отпадане, обяви на пресконференция във Варна лидерът на ПП „АБВ“ Георги Първанов. Той участва в младежка кръгла маса, посветена на характера и лидерството на българската външна политика.

„Новините за нас не са добри. България е вече в изолация и на Балканите. Има нова газова коалиция, „Турски поток“ вместо „Южен поток“ и нашата страна губи няколкостотин милиона долара годишно от транзитни такси за синьото гориво. От лидер на Балканите България е вече страна, с чиято дипломация никой вече не се съобразява“, каза още Първанов. Той се обяви и за отпадане на мораториума за АЕЦ „Белене“. Въпросът за големия енергиен проект е пряко свързан с темата за санкциите срещу Русия, добави Първанов.

На предстоящите местни избори ще бъдем максимално отворени към други политически формации. Възможно е да се явим на тях с общи кандидати. Искаме да влезем солидно в местната власт, но не търсим успех на всяка цена, призна политическият лидер. Той обаче отказа да коментира с кои партии не би влязъл в коалиция.

Днес следобед лидерът на ПП АБВ ще проведе работна среща с ръководството на градската организация във Варна, а в 17,30 часа ще се срещне с членове и симпатизанти на партията и с граждани.

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна