IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
10:41 | 21 юли 2014
Обновен: 22:27 | 12 април 2024

Съветници се скараха, председателят ги прикани да се разберат навън

Съветници се скараха, председателят ги прикани да се разберат навън

По материала работи: Слав Велев
Съветници се скараха, председателят ги прикани да се разберат навън

Общинните съветници д-р Ивайло Бояджиев от „Промяна за Варна” и д-р Янко Станев от групата „СДС – Демократичен Алианс” заформиха цветущ словесен конфликт по време на обсъждането на една от точките от дневния ред на 34-тото заседание на местния парламент. Повод за конфликта стана коментар на д-р Бояджиев при гласуването на едно от решенията, касаещи социалната програма на община Варна. Той директно  обяви, че финансите в тази сфера от години се управляват конкретно от д-р Янко Станев. От своя страна лидерът на групата „СДС – Демократичен Алианс се почувства засегнат и заяви, че ще съди д-р Бояджиев за изказването му.

"Този, който хвърля подобни обвинения без доказателства, е лъжец и не заслужава елементарното право да се изказва от такава висока трибуна. Ще водя дела срещу всеки, който без нито едно доказателство казва, че аз управлявам социалната програма. Аз просто никога не съм го правил и не съм имал такива амбиции. Моята роля е да я подкрепя. Ако някой има да ме обвини, има си ред. Аз съм мъжкар, корав мъж съм, мога да издържа всичко, но не и сатанизиране на името ми”, коментира д-р Станев и поиска извинение от Бояджиев. 

В отговор д-р Бояджиев заяви, че Станев е създател на фондация "Владиславово", а един от примерите в подкрепа на търдението му е социалният център на улица „Розова долина” в "Аспарухово", който е паметник на общинското прахосничество. Статутът на този център, разрушен при бедствието, е на временен обект, което е недопустимо. Д-р Бояджиев добави, че лидерът на групата „СДС – Демократичен Алианс” диктува нещата в община Варна, благодарение на седемте общински съветника, които гласуват по негово усмотрение. 

Станев репликира, че именно след събитията в "Аспарухово" е решил да води дела срещу всеки, който го е оклеветил: „Аз участвах във ваденето на телата и след срещата си със смъртта не мога да допусна да бъда сатанизиран", заяви той.

Точка на спора се опита да сложи председателят на Общинския съвет Иван Луков, който призова двамата спорещи да излязат навън, за да се разберат. Това негово предложение обаче нажежи обстановката още, а дебатът бе прекратен с прекъсване на сесията за около 10-15 минути.

Черно море

Коментари

Новини Варна