IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
18:30 | 30 юли 2014
Обновен: 23:21 | 12 април 2024

Варненка разкри управленската програма на ГЕРБ

Варненка разкри управленската програма на ГЕРБ

По материала работи: Борис Проданов
Варненка разкри управленската програма на ГЕРБ

Лиляна Павлова коментира, че партията й не готви коалиция и се готви за самостоятелно явяване на изборите с много сериозна управленска програма.
"Нашият лидер заяви в последните дни – ако получим доверието да сформираме самостоятелно правителство, именно той ще бъде министър-председател", посочи варненката в ТВ-интервю.
Тя допълни, че ГЕРБ не готви коалиция в момента и се готви за самостоятелно участие в изборите.
„Нямаме дорасли политически партии и лидери, които когато седнат и се разберат, това да не бъде отменяно. Не може вчера БСП – мандатоносителят, да не подкрепи собственото си правителство. Държавният бюджет има три ключови проблема. Първо, самият финансов министър вчера си призна, че не могат да изпълнят приходите. Второто е проблемът с НЗОК и третият, за мен лично най-важен проблем, това е проблемът със спрените еврофондове. В пика на строителния сезон, когато строителите могат да работят, строителството спря. Ако не довършим проектите, няма да си вземем парите обратно, ще ги изгубим безвъзвратно. Такива са правилата на играта", посочи тя.
Павлова изтъкна, че трябва да се довършат проектите, да се дадат оборотни средства, които Европа ще възстанови рано или късно.
Тя заяви още, че партията й подготвя много сериозна управленска програма, която ще представи в началото на септември.
dnes.dir.bg

Коментари

Новини Варна