IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
12:30 | 6 август 2014
Обновен: 13:13 | 20 април 2024

Румен Петков: Варна не получи стотинка за бедствието

Румен Петков: Варна не получи стотинка за бедствието

По материала работи: Златина Добрева
Румен Петков: Варна не получи стотинка за бедствието

Варна не получи от правителството на Пламен Орешарски  нито една стотинка помощ след бедствието в „Аспарухово“. Това каза днес в морския град Румен Петков от АБВ.
Той припомни, че вече бившият кабинет е обещал да предостави на морската столица 26 милиона лева за възстановяване след потопа. Пари няма, лятото почти минава, хора продължават да бедстват, описа ситуацията Петков. Според него с неплащането на средствата БСП и ДПС са показали отношението си към Варна.
Когато кабинетът „Орешарски“ разпределяше 500 милиона лева бюджетни средства по общини, Варна отново не получи нищо. Бяха дадени суми за ДКС и пристанището, но парите не стигнаха до обикновения човек, разкритикува Румен Петков.
Той разкри, че АБВ е провела среща с работодатели от региона на Варна. След събирането ни окончателно рухна митът, че по времето на управлението на Пламен Орешарски е имало спокойствие за бизнеса, каза Петков. Той твърди, че екскабинетът дължи само на строителите близо 1 милиард и 200 милиона лева.
Вследствие на политиката на правителството на БСП и ДПС 60 000 работници ще останат на улицата, а 25 - 30 общини в страната са със замразени строителни обекти, алармира Петков.
Той осъди решението на кабинета „Орешарски“ в последния ден от мандата си да уволни 4-ма директори на болници. Това е липса на морал, категоричен е Румен Петков.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна