IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
15:16 | 24 ноември 2020
Обновен: 19:08 | 22 март 2024

АПИ: Аспаруховият мост е абсолютно безопасен

Има повърхностни пукнатини и оголена армировка, но това не е конструктивен проблем

По материала работи: Ставри Таргов
АПИ: Аспаруховият мост е абсолютно безопасен

Агенция „Пътна инфраструктура“ е подала оферти към чуждестранни фирми, които да направят още една експертиза на състоянието на Аспаруховия мост във Варна.

Според българско изследване мостът е здрав и всякакви спекулации ,че може да възникне проблем при експлоатацията му, са несъстоятелни. Това заяви за БНР Иван Досев -член на Управителния съвет на АПИ:

„Абсолютно безопасен е Аспаруховият мост. Нека да не се правят такива внушения от всякакви хора, които не са специалисти, които ходят, снимат и си правят пиар със снимки, на които се вижда с просто око, че пукнатините са повърхностни и е оголена армировката, но това не е конструктивен проблем.

Това е проблем на дълготрайността на съоръжението, т.е., ако не се предприемат действия по санирането на тези колони и възстановяване на бетоновото покритие върху армировката, очевидно животът на съоръжението ще бъде скъсен, но ние това ще го предприемем в най-скоро време.

За шест от съоръженията вече сме го извършили. А относно конструктивната годност, тук безспорно се изказват всички - и наши експерти, и външни експерти, че конструктивни проблеми съоръжението няма“, беше категоричен Иван Досев.

Коментари

Новини Варна