IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
13:44 | 8 август 2014
Обновен: 00:27 | 24 март 2024

Няма да порицават съветници по време на общинска сесия

Няма да порицават съветници по време на общинска сесия

По материала работи: Златина Добрева
Няма да порицават съветници по време на общинска сесия

Председателят или зам.-председателят на Общинския съвет на Варна няма да порицават съветници по време на заседание. Това решиха участниците във временната комисия “Изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация”. За непристойно поведение на съветниците, отправени лични нападки, жестове или заплахи от тяхна страна, председателят на местния парламент, както и неговият заместник могат да отправят забележки, да отнемат думата и като крайна мярка – да отстранят от заседание.
Членовете на комисията смятат, че при непристойно поведение е достатъчно да се направи забележка и че тя е равностойна на порицанието. Това беше и мотивът мярката „порицание“ да отпадне. Последната - отстраняване от заседанието, ще се прилага, ако общинският съветник е груб, държи се по непристоен начин или продължително не дава възможност за нормална работа в залата.
Ася Шекерджиева

Коментари

Новини Варна