IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
15:38 | 8 септември 2014
Обновен: 00:30 | 24 март 2024

65 глоби отнесоха варненските съветници

65 глоби отнесоха варненските съветници

По материала работи: Слав Велев
65 глоби отнесоха варненските съветници

Санкциите се отразявали положително на работата на местните парламентаристи, смята председателят Иван Луков

Общо 65 глоби са отнесли варненските общински съветници от началото на март до края на юли месец. Това съобщи за в. “Черно море” шефът на местния парламент Иван Луков. Те са санкционирани заради отсъствие от заседания на комисии и недостатъчно участие в сесиите на Oбщинския съвет, уточни той.

Най-много глоби е отнесъл местният парламентарист Петър Липчев. 10 от общо 50-те санкции за неявяване на комисии са в неговата сметка.

Спестените средства от заплати ще останат в общинския бюджет и ще бъдат преразпределени по други пера, съобщи още Иван Луков. Според него системата на санкциите се е отразила изключително ползотворно на работата на местния парламент, а общинските съветници са станали много по-дисциплинирани.

В началото на годината варненските съветници си увеличиха заплатите от 135 на 1050 лева. Заедно с увеличението на месечните си възнаграждения те приеха и налагането на санкции при безпричинно отсъствие и закъснение от заседания на комисии и сесии.Глобите при неявяване на комисия са 10% от месечното възнаграждение, а при неучастие в 80% от гласуванията на решенията от дневния ред на сесиите на Общинския съвет  – 25% от заплатата.

Михаил Любомиров

Коментари

Новини Варна